Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programının temel amacı, hukuk fakültesi mezunlarına özel hukuk anabilim dalında bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiyi yorumlama ve değerlendirme becerisini kazandırarak uzmanlaşmalarını sağlamaktır. Program, amaca uygun olarak, İş ve sosyal Güvenlik Hukuku, Medeni Hukuk, Medeni Usul Hukuku, Milletlerarası Özel Hukuk ve Ticaret Hukuku bilim dallarında güncel hukuki meseleleri konu alan derslerden oluşturulmuştur. Dersler Hukuk Fakültesinin her biri alanında uzman güçlü kadrosu tarafından verilmektedir.

Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programında öğrenciler iki zorunlu beş seçmeli ders, bir seminer dersi ve danışman nezaretinde hazırlanan yüksek lisans tezini tamamladıkları takdirde mezun olabilmektedirler.

Öğrenciler kendi ilgi alanlarına göre zengin ders kataloğumuzda bulunan dersler arasından seçim yapabilme imkânına sahiptirler. Örneğin medeni hukuk veya iş ve sosyal güvenlik hukuku yahut medeni usul hukuku alanında bilimsel çalışma yapmak isteyen öğrenci bu alandaki dersleri, ticaret hukuku ve milletlerarası özel hukuk alanlarında bilimsel çalışma yapmak isteyenler ise bu alanlarda açılan derslerle, kontenjanlar ölçüsünde,  kendi programlarını belirleyebilirler. Bu suretle öğrencilerimizin bilimsel araştırma becerisini kazanmalarının yanı sıra diledikleri alan veya alanlarda uzmanlaşmalarının önü açılmaktadır.

Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı, mezunlarına Özel Hukuk Doktora programına girebilme olanağı vermektedir.